Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Γεράνι

Γεράνι (Geranium):
Θέλετε να χαρίσετε στον κήπο σας ή στη βεράντα σας  πλούσιο και έντονο χρώμα για μεγάλες χρονικές περιόδους; Μια επιλογή χωρίς πολλές απαιτήσεις και με μεγάλες «αντοχές» είναι . . . το γεράνι. Ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική και γρήγορα κέρδισε την αποδοχή στην Αγγλία τον 17ο αιών. Το 1786 ο Τόμας Τζέφερσον έστειλε το φυτό από τη Γαλλία στην Αμερική και έτσι το γεράνι κέρδισε και τους αμερικάνικους κήπους. Ανήκει  στο ίδιο γένος με το  Πελαργόνι (Pelargonium). Μια βασική διαφορά τους είναι ότι το γεράνι έχει συμμετρικά λουλούδια, ενώ το πελαργόνι έχει ακανόνιστα πέταλα.

Περιγραφή
 Το γεράνι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια. Λίγα φυτά προσφέρουν μια τέτοια ευρεία ποικιλία σε χρώματα, μυρωδιές και σχήμα φύλλων. Τα λουλούδια τους σχηματίζουν μεγάλες σφαιρικές ταξιανθίες και μπορεί να είναι μονά, ημίδιπλα ή διπλά με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχήματος. Η ανάπτυξη τους είναι θαμνώδης. Πρόκειται για ένα από τα πιο εύκολα φυτά που πραγματικά δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη φροντίδα. Προτιμά ηλιόλουστες, απάνεμες θέσεις και είναι κατάλληλο για φυτεύσεις σε
παραθαλάσσιες περιοχές. Ευδοκιμεί σε οποιοδήποτε τύπο εδάφους με τακτικό πότισμα τους καλοκαιρινούς μήνες, αφήνοντας όμως το χώμα του να ξεραίνεται ανάμεσα στα ποτίσματα. Αφαιρείτε τα ξεραμένα λουλούδια όσο πιο συχνά μπορείτε ώστε να βοηθήσετε το φυτό να παράγει καινούργια λουλούδια.


Tips
Έχουν εξαιρετική απόδοση, τόσο σε εξωτερικούς χώρους και σε εσωτερικούς χώρους σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο, προσθέτοντας μια ευρεία ποικιλία χρωμάτων όλη την καλλιεργητική περίοδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου