Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Ανθισμένο Πιθάρι

Ανθισμένο Πιθάρι 
Το πιθάρι είναι ένα μεγάλο κεραμικό σκεύος για τη φύλαξη προϊόντων. Για πολλούς αιώνες οι άνθρωποι ήθελαν να αποθηκεύουν τα τρόφιμά τους, να τα συντηρούν για όλη τη χρονιά και να τα χρησιμοποιούν όταν τα χρειάζονταν. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν στηριζόταν σε υλικά και μέσα που τους παρείχε η φύση και ένα βασικό μέσον αποθήκευσης ήταν τα αγγεία, φτιαγμένα από πηλό. Όλοι έχουμε δει σε μουσεία να σώζονται ακόμη και σήμερα τεράστια πιθάρια και άλλα αντικείμενα από πηλό.

 Μια άλλη χρήση του είναι αυτή του Διογένη που είχε ως μόνιμη κατοικία του ένα πιθάρι. Η παράδοση λέει ότι ο Διογένης είχε απαρνηθεί κάθε πολυτέλεια και
ζούσε μέσα σ’ ένα πιθάρι με κουρελιασμένα ρούχα. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να δείξει, ότι οι χαρές της ζωής είναι αυτές που προσφέρει η φύση κι ότι όλες οι άλλες ανάγκες του ανθρώπου είναι τεχνητές.

Στις μέρες μας δεν έχουμε βέβαια ανάγκη τα πιθάρια για τη συντήρηση των προϊόντων ούτε βέβαια ως κατοικία. Χρησιμοποιούνται για καθαρά διακοσμητικούς λόγους και μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι αυτή της φωτογραφίας : ένα ανθισμένο πιθάρι. Μην τοποθετείτε απλά το πιθάρι στον κήπο. Γέρνοντάς το και φυτεύοντας ένα λουλούδι γίνεται πολύ πιο εντυπωσιακό. Μια από τις καλύτερες επιλογές είναι η μολόχα, που χάρη στην κρεμοκλαδή της ανάπτυξη μοιάζει σαν να ξεχειλίζει ένα ποτάμι χρώμα έξω από το πιθάρι. Διαλέξτε ένα έντονο χρώμα για μεγαλύτερη αντίθεση χρωμάτων. Το αποτέλεσμα θα σας γοητεύσει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου