Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Αγιόκλημα κόκκινο

Αγιόκλημα κόκκινο (Lonicera Goldflame)
με προέλευση από την Κίνα( όπου χρησιμοποιείται και ιατρικώς) είναι ένα πλήρως σκληραγωγημένο αειθαλές αναρριχητικό φυτό  με όμορφα, γυαλιστερά σκούρα πράσινα φύλλα που διατηρούνται όλο το χρόνο. Είναι εύκολο στην καλλιέργειά του, με ιδιαίτερα έντονη βλάστηση και ανθοφορία. Η ανθεκτικότητά του στη θερμότητα αλλά και στο κρύο το καθιστά σχεδόν άφθαρτο.



Περιγραφή
Τα  κόκκινο- μωβ λουλούδια του με χρυσό λαιμό στο κέντρο κοσμούν το φυτό από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Αυτά τα φανταχτερά και ευωδιαστά λουλούδια είναι ερμαφρόδιτα (έχουν και αρσενικά και θηλυκά όργανα), θα προσελκύσουν κολίβρια και πεταλούδες όλο το καλοκαίρι και γονιμοποιούνται από έντομα. Τα λουλούδια ακολουθούνται από άφθονα μικρά μούρα, τα οποία λατρεύουν τα πουλιά. Μόλις το Αγιόκλημα εγκλιματιστεί στο περιβάλλον, χρειάζεται μόνο μέτριο πότισμα, εκτός αν το καλοκαίρι είναι πολύ ξηρό. Αυτά τα φυτά αγαπούν πολύ τις ηλιόλουστες θέσεις, οι οποίες είναι άμεσα εκτεθειμένα στις ακτίνες του ηλίου, ακόμη και για πολλές ώρες την ημέρα.

                                                       Tips

Σας συμβουλεύουμε να τοποθετήσετε αυτά τα φυτά σε εξωτερικούς χώρους, στον κήπο ή στη βεράντα, αντέχουν και το κρύο και τη ζέστη. Το Κόκκινο Αγιόκλημα θα αναρριχηθεί γρήγορα  οπουδήποτε  τυλίγοντας τους νέους βλαστούς του σε όλο το υποστήριγμα. Είναι το πιο κατάλληλο φυτό για αναρρίχηση πάνω σε πέργκολες και περιφράξεις και λόγω του γυαλιστερού σκούρου φυλλώματός του είναι χρήσιμο για την κάλυψη αντιαισθητικών αντικειμένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου